Karkówka Duszona Marcina

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pszepyszny danie na obiad niedzielny .

  • 20 min

Składniki:

  • 500 G kotletów z Karkówki
    2 Jajka
    1 Łyżka Vegetty
    4 Ząbki Czosnku
    2 Łyżki Mąki
    3 Cebule
    3 łyżki Oleju
    1 Łyżka Majonezu
    250 ml Bulionu mięsnego
    Pieprz

Karkówka duszona marcina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbij i posyp większą częscią pszypraw , Jajka rozmieszaj z resztą pszypraw . Zapanieruj Kotlety W mące a następnie w jajku
  • 2. Karkówke obsmaż na złoty kolor . pszełuż mieso do garnka - Układaj warstwami :Kotlety ,Cebula(pokrojona w krążki) , czosnek . Itak Do skończenia produktów . Ostatnią Warstą powinna byc cebula .
  • 3. Mięso Pszykryj Szczelnie i pszez chwile duś na małym ogniu , aż karkówka i cebula puszczą soki , następnie podlej bulionem i duś przez 20 min .

Komentarze

Podobne przepisy