Kapuścinka ze schabem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nadaje się w sam raz na obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty, 200g schabu, 2 łyżki oleju, zielenina, np. koperek, 2 kostki rosołowe

Kapuścinka ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Schab pokroić w paski, podsmażyć na patelni. Następnie dodać posiekaną kapustę i dusić wszystko pod przykryciem. Gdy kapusta zmięknie, przełożyć do rondla, dodać kostki rosołowe i zalać 2 litrami wody. Zagotować i przed końcem gotowania dodać zieleninę.

Porady

* Jeśli ktoś woli bardziej sytą zupę, może do rondla wrzucić kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę. * Kiedyś suszyłam koperek, by korzystać z niego jesienią i zimą, ale lepszym wyjściem jest mrożenie. Zachowuje wtedy kolor i zapach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy