Kalarepa w kołderce

0 (0 ocen)

  • 5 min

Danie te wymyśliłam sama parę lat temu, na talerzu może nam zastąpić schabowego:)

  • 5 min

Składniki:

  • Kalarepa
    bułka tarta
    jajko
    mąka
    przyprawa uniwersalna do smaku
    margaryna lub olej do smażenia

Kalarepa w kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe! 1. Surową kalarepę kroimy w krążki grubości około 1cm (zbyt grube będą twarde). Krążki obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. tak przygotowane kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsypujemy lekko przyprawa uniwersalna z dwóch stron do smaku i smażymy na wolnym ogniu, by kalarepy zmiękły.

Porady

Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy