Jajka z pastą sardynkową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robiłam je wiele razy. Do dekoracji używałam również oliwek i czarnego kawioru.

Składniki:

  • ● 12 jajek
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 10 dag twarogu
    ● mała puszka sardynek w oleju
    ● sól
    ● pieprz
    Dekoracja: ogórek
    ● czerwony kawior
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● po 1/4 żółtej i czerwonej papryki
    ● 1/2 czerwonej cebuli

Jajka z pastą sardynkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy. Przekrawamy
    na pół. Lekko ścinamy
    od spodu, aby były
    stabilne. Żółtka usuwamy,
    białka wokół otworów smarujemy
    majonezem.
  • 2. Przygotowujemy farsz:
    twaróg dokładnie miksuje
    my z sardynkami. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Białka
    napełniamy farszem.
  • 3. Papryki i ogórka myjemy
    i osuszamy. Miąższ papryki
    i cebulę kroimy w paski,
    ogórka w półplastry.
  • 4. Jajka dekorujemy warzywami
    i kawiorem oraz listkami
    natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy