Jaja nadziewane pieczarkami

0 (0 ocen)

Jaja w tej postaci robię przeważnie na święta lub inne uroczystości

Składniki:

  • 8 jaj
    25 dkg pieczarek
    5 dkg masła
    1 cebula
    sól.pieprz

Jaja nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jaja nadziewane pieczarkami 1. aja ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przekrajać wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, pokrajać w plastry.. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać pieczarki, smażyć. Pod koniec dodać sól i pieprz. Usmażone pieczarki i żółtka przepuścić przez maszynkę. Doprawić do smaku, wymieszać. Połówki białek napełnić farszem i udekorować.

Komentarze

Podobne przepisy