Jaja faszerowane pieczarkami

5 (159 ocen)

Szybki , prosty sposób na przekąskę

Składniki:


  • 5 jaj
    5 dużych pieczarek
    1mała cebula
    1-2 łyżki majonezu
    sól , pieprz do smaku
    3-4 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jaja faszerowane pieczarkami 1. Jaja ugotować na twardo , obrać , opłukać , przekroić na pół , wyjąć żółtka , żółtka rozgnieść widelcem . Pieczarki umyć , zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę , udusić razem z pieczarkami na oleju ( dusić do odparowania płynu ) wystudzić . Do wystudzonych pieczarek dodać rozgniecione żółtka , majonez , sól , pieprz , dobrze wszystko połączyć , napełniać połówki białek . Podawać z pieczywem i wędlinami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować