Grochowo- -kalafiorowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam w Górach Świętokrzyskich. Uczę się w Studium Policealnym i prowadzę własną firmę. Gotuję raczej dania bezmięsne.

Składniki:

  • ● 1 kg suszonego grochu
    ● 5 dużych pieczarek
    ● kilka różyczek kalafiora
    ● cebula
    ● 1/3 szkl. bułki tartej
    ● 2 jajka
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano
    ● bazylia
    ● tymianek

Grochowo- -kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch gotujemy według
    przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
    Kalafiora gotujemy.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    i smażymy z posiekaną
    cebulą. Wszystkie składniki
    mielimy.
  • 2. Dodajemy jajka, przyprawy
    i połowę bułki tartej. Mieszamy.
    Formujemy kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy,
    aż się zrumienią.

Porady

Kotlety podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy