Zupa grochowo-fasolowa

4.48 (152 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tę zupę uwielbia cała moja rodzina.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 udko wędzonego kurczaka,
    - 1 szk grochu łuskanego,
    - włoszczyzna,
    - 1 puszka białej fasoli,
    - sól,majeranek,
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grochowo-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalać wodą w małym garnuszku i gotować ok.0,5 godz.Do dużego garnka wlać wodę i włożyć wędzone udko kurczaka.Posolić.Do wrzącej wody włożyć groch razem z wodą w której się gotował.Po 30 min. włożyć obraną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę a pora w talarki.Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Jeżeli warzywa będą miękkie to włożyć opłukaną i odsączonę fasolę a na koniec wsypać trochę majeranku i zagotować.

Porady

Do zupy można też włożyć pokrojony w kostkę i obsmażony boczek lub kiełbasę.Podawać z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować