Golonka z kapustą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ulubione danie mojego męża.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 golonka bez kości
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka wegety
    sól,
    papryka ostra do smaku
    czosnek granulowany

    Kapusta:
    0,5 kg kapusty kiszonej
    1 cebula
    5 ziarenek ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1 łyżeczka papryki mielonej otrej
    1 łyżeczka wegety
    3 łyżki oleju

Golonka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę gotować z przyprawami przez godzinę, Następnie wyjąć, posypać papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec do miękkości.
  • 2. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej kapustę kiszoną i podsmażyć dodając przyprawy. Kapustę podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Do kapusty można dodać odrobinę kminku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy