Gołąbki z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina Obodyńskich z Wrocławia zaprosiła nas na wspólną wigilijną kolację.

Składniki:

  • ● średnia główka białej kapusty
    ● 60 dag grzybów (mogą być mrożone)
    ● 2 cebule
    ● czerstwa bułka
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 3-4 łyżki tłuszczu
    ● 6 łyżek kaszy manny
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1,5 szkl. wywaru z włoszczyzny
    ● 6 jajek

Gołąbki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzamy. Cebule siekamy, szklimy na tłuszczu. Grzyby myjemy i drobno kroimy. Smażymy z cebulą. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy
    i siekamy.
  • 2. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Dodajemy do grzybów z kaszą i jajkami. Przyprawiamy i mieszamy.
  • 3. Farsz nakładamy na liście kapusty, zawijamy. Gołąbki wkładamy do brytfanny, podlewamy wywarem. Dusimy do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Komentarze

Podobne przepisy