Gołąbki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sezon grzybowy w pełni, więc proponuję bezmięsne gołąbki z grzybami :)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
    1 kg odgotowanych grzybów leśnych
    2 cebule
    300 ryżu
    100 g kaszy gryczanej
    50 g siemienia lnianego
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki

Gołąbki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić. Parówki pokroić w plasterki, cukinię i paprykę w kostkę i dodać do cebuli. Całość podsmażyć 10 minut i doprawić do smaku. Przestudzić. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy nakładać po 1-2 łyżki farszu i sklejać. Brzegi docisnąć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Grzyby leśne Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować