Galareta z kurczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Niedroga, szybka i łatwa do zrobienia potrawa dla osób na diecie.

Składniki:

  • Galareta:
    40 dag mrożonki warzywnej wieloskładnikowej (bez ziemniaków)
    kostka rosołowa
    filet z kurczaka
    2 dag żelatyny
    liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    sól, pieprz
    pęczek natki pietruszki
    olej

    Krem chrzanowo- -jabłkowy:
    2 łyżki majonezu light
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki chrzanu
    1/2 startego winnego jabłka
    sól, pieprz

Galareta z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Mrożonkę gotujemy w litrze wody z kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim. Żelatynę
    rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody. Mieszamy z wywarem. Doprawiamy.
  • 2. Fileta kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami. Dusimy na małej ilości oleju.
  • 3. Do salaterki wlewamy 1/2 wywaru. Wykładamy warzywa i kurczaka. Ostrożnie zalewamy resztą wywaru i posypujemy natką
  • 4. Robimy krem: składniki mieszamy na jednolitą masę i doprawiamy. Podajemy
    z galaretą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy