Filety z kurczaka malibu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis zaczerpnąłem z gazety Moje Gotowanie. Muszę przyznać ,że bardzo pysznie wyszło. Polecam

  • 30 min

Składniki:


  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    3 łyżki masła
    łyżka musztardy dijon
    2 łyżki miodu lipowego
    2 łyżki sosu Worcester
    2/4 szklanki soku ananasowego (może być zalewa z ananasów)
    1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
    olej
    mała puszka ananasa
    8 plastrów szynki gotowanej
    4 plastry sera żółtego

Filety z kurczaka malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka malibu 1. Filety z kurczaka lekko ubijamy. Masło ucieramy z musztardą ,miodem ,sosem ,sokiem z ananasa i papryką. Powstałą marynatą smarujemy filety i odstawiamy na noc do lodówki. Na patelni do grillowania smażymy filety (po 3-4 min z każdej strony) ,smarując co chwilę marynatą. Plastry ananasa również grillujemy. Każdą pierś owijamy w 2 plastry szynki kładziemy na papier do pieczenia ,przykrywamy serem i ananasem. Zapiekamy 15 min w temperaturze 170°C. Podajemy z kaszą kuskus wymieszaną z masłem.

Komentarze

Podobne przepisy