Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pierwszy raz to danie zrobiłam, przewertowałam dziesiątki przepisów na temat faszerowanych pieczarek i "stworzyłam" własną kombinacje:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 15 sztuk
    - Szynka konserwowa: 3 plastry
    - cebula biała: 2 sztuki
    - ser żółty - starty: 2 łyżki
    - sól,pieprz,kucharek (do smaku): 1 sztuka
    - olej: 1 łyżeczka

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obieramy pieczarki 1. Urywamy nóżki pieczarek i je obieramy, może nam pomóc nasza pociecha:)
  • nóżki 2. nóżki drobno kroimy
  • Kroimy Cebule 3. cebulę w drobną kostkę
  • Kroimy szynkę 4. szynkę w drobną kostkę,siekamy natkę pietruszki..
  • smażymy 5. smażymy na patelni, przyprawiamy
  • nakładamy farsz 6. nakładamy gotowy farsz do kapeluszy naszych pieczarek
  • dodajemy ser 7. posypujemy startym żółtym serem
  • pieczemy 8. pieczemy w piekarniki 180* 10 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy