Fasolka w beszamelu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasję do gotowania przejęłam od mamy.

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
    200 ml mleka
    2 łyżki startego parmezanu
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa

Fasolka w beszamelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy, odcinamy końce i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy (100 ml wody zachowujemy).
  • 2. Masło i mąkę zasmażamy. Wlewamy mleko i wodę z fasolki. Mieszamy z parmezanem. Doprawiamy.
  • 3. Do sosu wsypujemy fasolkę i delikatnie mieszamy. Chwilę dusimy. Wsypujemy posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy