Fasolka w słoikach

4.49 (172 ocen)

Domowa fasolka szparagowa konserwowa.

Składniki:

  • Proporcje na 2 kg fasolki szparagowej (4 słoiki o poj. 1 L)

    2 kg fasolki szparagowej

    Zalewa:
    2 L wody
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 płaskie łyżki soli
    1 łyżka kwasku cytrynowego

    Do każdego słoika (o poj. 1 L):
    2 ząbki czosnku
    1 gałązka koperku
    1 gałązka natki pietruszki
    1 łyżeczka gorczycy białej
    1/3 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka w słoikach 1. Fasolkę umyć, wysuszyć, odciąć końce. Nałożyć do słoików, dołożyć dodatki przeznaczone na każdy słoik. Składniki zalewy zagotować. Gorący lub ciepły płyn wlać do załadowanych słoików, zakręcić. Pasteryzować 60 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować