Fasolka w słoikach

  • wyświetlono: 2503 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Domowa fasolka szparagowa konserwowa.

P10

Składniki

Proporcje na 2 kg fasolki szparagowej (4 słoiki o poj. 1 L)

2 kg fasolki szparagowej

Zalewa:
2 L wody
1 i 1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżki soli
1 łyżka kwasku cytrynowego

Do każdego słoika (o poj. 1 L):
2 ząbki czosnku
1 gałązka koperku
1 gałązka natki pietruszki
1 łyżeczka gorczycy białej
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka w słoikach

  • Fasolka w słoikach1. Fasolkę umyć, wysuszyć, odciąć końce. Nałożyć do słoików, dołożyć dodatki przeznaczone na każdy słoik. Składniki zalewy zagotować. Gorący lub ciepły płyn wlać do załadowanych słoików, zakręcić. Pasteryzować 60 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakiczosnekkoperekgorczycanatka pietruszkifasolka szparagowacukierPrzetworyliść laurowyziele angielskiena zimękwasek cytrynowykonserwowedo słoikówpasteryzowanepieprz ziarnisty

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta kiszona w słoikach

Dodane przez: bogusia82

Kapusta kiszona w słoikach

W moim rodzinnym domu kapustę kisi...

Domowe mięso w słoikach

Dodane przez: neli

Domowe mięso w słoikach

Smakuje wybornie. Delikatne, soczyste,...

fasolka szparagowa marynowana

Dodane przez: majka190382

FASOLKA SZPARAGOWA DO SŁOIKÓW- MARYNOWA

W sezonie zimowym będzie jak znalazł

Kiełbasa swojska w słoikach.

Dodane przez: Świeca Urszula

Swojska kiełbaska w słoikach

Kiełbaska nie tylko wędzona. Polecam...

mieso w słoiku

Dodane przez: pati197799

MIĘSO W SŁOIKU - KIEŁBASA W SŁOIKU

Mięso w słoiku przypomina mi smaki...

Papierówki z syropie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Papierówki w słoiku

Od dzieciństwa uwielbiam ten "smak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE