Drożdżowe rogaliki

0 (0 ocen)

Pyszne i mięciutkie

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    1/2 szkl cukru
    10 dag drożdży
    1 żółtko
    1 szkl śmietany
    1 margaryna
    500 g borówek

Drożdżowe rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić w jśmietanie, wlać do przesianej mąki, dodać cukier, żółtko i wyrobić. Rozwałkować, kroić w kwadraciki, na każdy kłaść borówki i sklejać formując rogaliki. Każdy lekko nakłuć w kilku miejscach nożem. Piec w nagrzanym do 190* piekarniku przez ok 20 min. Po upieczeniu polukrować.

Porady

Rogaliki można też przed pieczeniem posmarować białkiem i posypać grubym cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy