Dorsz w sosie pomaranczowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

To zdrowe,dietetyczne i pożywne danie.Na dodatek bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 porcji dorsza
    1 brokuł
    sok z 1 i1/2 pomarańczy
    200ml. kwaśnej śmietany
    5 łyżek oleju
    1 kostka rosołowa
    sól
    pieprz

Dorsz w sosie pomaranczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy zagotować z olejem i kostką rosołową.
  • 2. Rybę natrzeć solą,pieprzem,włożyć do oleju z sokiem i obracając dusić kilka minut.
  • 3. Śmietanę wymieszać z dodatkiem kilku łyżek gorącego soku i dodać do ryby.Dusić ok.5 minut.
  • 4. Podawać z ugotowanym i podzielonym na różyczki brokułem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy