Deserek słonecznikowo-migdałowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszny i bardzo smaczny.

  • 5 min

Składniki:

  • 2,5 łyzki płatków migdałowych
    3,5 łyżki nasion słonecznika
    awokado 1/2 sztuki
    banan dojrzały 1 sztuka
    jogurt naturalny 200 gram
    syrop klonowy lub miód 1/2 łyżeczki
    żelek o kształcie truskawki 2 sztuki

Deserek słonecznikowo-migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni prażymy słonecznik, a następnie płatki migdałowe.
  • 2. Do malaksera wlewamy jogurt naturalny, dodajemy obrana połówkę awokado, dojrzałego obranego banana oraz wsypujemy 2 łyżki uprażonego słonecznika i 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych. Miksujemy.
  • 3. Szklanki/pucharki smarujemy na brzegach na zewnątrz syropem klonowym lub miodem, maczamy w 1,5 łyżki prażonego słonecznika. Wlewamy deser, dekorujemy pozostałymi płatkami migdałowymi oraz żelkiem truskawką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy