Deserek słonecznikowo-migdałowy
Składniki:
2,5 łyzki płatków migdałowych
3,5 łyżki nasion słonecznika
awokado 1/2 sztuki
banan dojrzały 1 sztuka
jogurt naturalny 200 gram
syrop klonowy lub miód 1/2 łyżeczki
żelek o kształcie truskawki 2 sztuki
Skopiuj listę zakupów
Deserek słonecznikowo-migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Na suchej patelni prażymy słonecznik, a następnie płatki migdałowe.
2.
Do malaksera wlewamy jogurt naturalny, dodajemy obrana połówkę awokado, dojrzałego obranego banana oraz wsypujemy 2 łyżki uprażonego słonecznika i 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych. Miksujemy.
3.
Szklanki/pucharki smarujemy na brzegach na zewnątrz syropem klonowym lub miodem, maczamy w 1,5 łyżki prażonego słonecznika. Wlewamy deser, dekorujemy pozostałymi płatkami migdałowymi oraz żelkiem truskawką.
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
Komentarze