Czekoladowe babeczki z miodem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Przepis wzorowany na naszym tradycyjnym murzynku,który jeszcze nigdy mnie zawiódł.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mleko-masa: 1 szklanka
    - margaryna Kasia-masa: 250 gramów
    - cukier kryształ-masa: 0.75 szklanki
    - jajko (roztrzepane): 4 sztuki
    - mąka pszenna-masa: 2.5 szklanki
    - mąka ziemniaczana-ciasto: 1 łyżka
    - proszek do pieczenia-ciasto: 1.5 łyżeczki
    - kakao rozpuszczalne: 3 łyżki
    - namoczone rodzynki: 1 szklanka
    - aromat rumowy kropla (wystarczą trzy krople): 3 sztuki
    - miód naturalny (możemy też użyć sztucznego): 1 łyżka

Czekoladowe babeczki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlałam mleko i włożyłam posiekaną margarynę.Gdy się zagrzało,to wsypałam cukier i kakao oraz miód.Podgrzewałam i mieszałam aż wszystkie składniki się rozpuszczą.Ostudziłam.Do masy wbijałam kolejno całe jajka i miksowałam.Wsypałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki i spażone i odsączone,posypane mąka rodzynki.

    Do foremek wyłozonych papilotkami nakładałam po porcji ciasta i wstawiłam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.Piekłam około 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy