Babeczki z miodem

4.5 (199 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonałe babeczki na każdą okazje :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 3 łyżki
    - miód: 3 łyżki
    - mąka: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.33 łyżki
    - czekolada: 20 gramów
    - kolorowa posypka (do dekoracji): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki 1. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj rozstopione, ochłodzone masło, miód i ubij na gładką masę. Do małych foremek na babeczki wlej masę i piecz w gorącym piekarnku na rumiany kolor w temperaturze 180 C, około 10 minut. Babeczki posmaruj rozpuszczoną czekoladą i posyp kolorową posypką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować