Ciasto z porzeczkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodycz masy przeplata kwaśny smak czarnych porzeczek.

Składniki:

  • ● 8 jajek
    ● mąka (tyle, ile ważą jajka)
    ● cukier (tyle, ile ważą jajka)
    ● 1,5 szkl. oleju
    ● cukier waniliowy
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● ok. 1 l czarnych porzeczek
    ● 3 łyżki bułki tartej

Ciasto z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrami. Na przemian dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy do formy (25x37 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Na ciasto wykładamy umyte, oczyszczone i osuszone porzeczki. Posypujemy bułką. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2013

Komentarze

Podobne przepisy