Ciasto z mango

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie i łatwe, bez pieczenia.

Składniki:

  • 200 g herbatników pełnoziarnistych w czekoladzie
    50 g roztopionego masła
    300 g masy krówkowej (toffi)
    200 g serka mascarpone
    200 g śmietany kremówki 30%
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 dojrzałe mango
    2 łyżki kakao
    szczypta soli

Ciasto z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto przygotowujemy w formie o średnicy 20 cm. Herbatniki kruszymy w blenderze i mieszamy z roztopionym masłem. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki układamy na dnie. Aby ciasto lepiej się kroiło, spód można podpiec kilkanaście minut w 180ºC. Ciastka solimy i układamy na nich połowę kawałków mango. Następnie nakładamy połowę masy krówkowej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i mieszamy z serkiem mascarpone. Połowę kremu wykładamy na masę krówkową, dodajemy pozostałe mango, toffi i śmietanę z serkiem. Wierzch wygładzamy i posypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy