CIASTO MARCHEWKOWE Z HUMMUSEM (jednoporcjowe)

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Ciasto marchewkowe w zupełnie nowej odsłonie. Na wytrawnie. Z nutką sezamu.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 60g mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 (średnia) marchewka
    2 łyżki hummusu
    100ml świeżego soku z marchwi
    10g (miękkiego) masła
    1 jajko
    szczypta imbiru
    szczypta cynamonu
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Ciasto marchewkowe z hummusem (jednoporcjowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wbić do miski i ubić za pomocą miksera. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z jajkiem. Dodać marchewkę, hummus, masło, jajko, sok z marchwi, imbir, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy. Przelać do kokilki. Wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut (bez termoobiegu: góra i dół). Wyjąć i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy