Ciastka półfrancuskei z twarogiem

0 (0 ocen)

Bardzo proste ciasto, szybkie w wykonaniu i pyszne.

Składniki:


  • 1 kostka masła
    1 śmietana 18% słodka + 2 łyżki do twarogu
    2 szklanki mąki
    1 kostka twarogu
    1 cukier waniliowy
    1 jajko
    cukier do posypania

Ciastka półfrancuskei z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z masła ,śmietany i mąki .Zrobić kulę i na pół godziny wstawić do lodówki.
    Twaróg rozgnieść z cukrem waniliowym i 2 łyżkami śmietany .
    Ciasto rozwałkować i pokroić w kształcie serduszek, na każde serduszko położyć łyżeczkę twarogu , na to położyć drugie serduszko i dobrze zlepić.
    Blachę posmarować tłuszczem .
    Każde serduszko posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku w temp. około 180 stp C, około 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy