Ciastka kisielowo – budyniowe z twarogiem i makiem

5 (182 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Miękkie ciastka z dodatkiem twarogu i maku, spulchnione kisielem oraz budyniem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. W sam raz, gdy najdzie ochota na nieco słodkości.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 opakowania kisielu bez cukru o smaku wiśniowym (na ½ L wody każde)
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku śmietankowym (na ½ L mleka)
    1 szklanka cukru
    ½ szklanki oleju
    3 jajka
    250 g twarogu półtłustego
    ½ szklanki suchego maku niebieskiego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Bułki Ciasta Desery Ciastka Kisiele

Ciastka kisielowo – budyniowe z twarogiem i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka kisielowo – budyniowe z twarogiem i makiem 1. Twaróg i jajka pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Wlać olej, wsypać cukier, proszek do pieczenia i sodę – utrzeć. Dodać mak, oba opakowania kisielu i budyń – ponownie utrzeć. Na końcu wsypać mąkę i całość dokładnie wymieszać. Z ciasta uformować 20 kulek (ciasto jest dość miękkie) i ułożyć je w formie (29 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Ciastka kisielowo – budyniowe z twarogiem i makiem 2. Piec ok. 35 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować