Burgery z Dorsza

0 (0 ocen)

  • 10 min

Burgery z Dorsza

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g fileta z Dorsza
    40 g suszonych grzybów
    mała marchewka
    50 g ryżu
    1/3 pora lub mała cebula
    świeży koperek
    jajko
    2,5 łyżki mąki i bułki tartej
    sol, pieprz, kilka kropel cytryny
    pęczek szczypiorku
    ser Feta - opcjonalnie

Burgery z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burgery z Dorsza 1. Ryż i grzyby ( wcześniej chwilkę namoczone ) ugotować w osolonej wodzie, osobno ( ostudzić ). Dorsza pokroić na cienkie kawałki, marchewkę zetrzeć na większych oczkach, cebulę i koperek drobno posiekać. Wszystko wymieszać z ryżem i pokrojonymi grzybami, jajkiem, mąką i bułką tartą, doprawić do smaku.
  • Burgery z Dorsza 2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć burgery z każdej strony do uzyskania złocistego koloru.
  • Burgery z Dorsza 3. Posypać fetą i szczypiorkiem, równie pysznie będzie polać je sosem i..... Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy