Burgery z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować na twardo 1 jajko, obrać i pokroić w drobną kostkę. Rybę zemleć lub rozgnieść widelcem, dodać pokrojone jajko i 1 surowe jajko. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą. Uformować kotlety.
Ostatnie jajko roztrzepać z odrobiną wody. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Obtoczyć kotlety w jajku i bułce tartej z parmezanem, smażyć na rozgrzanym oleju 4-5 min z każdej strony.
Warzywa umyć, osuszyć, pomidora i cebulę pokroić w plastry.
Bułki rozciąć i podgrzewać w piekarniku lub na patelni, aż staną się chrupiące. Spód bułki posmarować sosem tatarskim, ułożyć na niej liść sałaty, kotlet, pomidora, cebulę i listki rukoli, przykryć wierzchem bułki.
Komentarze