Burgery z dorsza

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dorsz w nowej odsłonie, jako pyszny i zdrowy domowy fast food. :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki hamburgerowe
    40 dag fileta z dorsza
    3 jajka
    1 czerwona cebula
    1 garść rukoli
    2 pomidory
    2 czubate łyżki tartego parmezanu
    bułka tarta
    4 liście sałaty
    sos tatarski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Burgery z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować na twardo 1 jajko, obrać i pokroić w drobną kostkę. Rybę zemleć lub rozgnieść widelcem, dodać pokrojone jajko i 1 surowe jajko. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać bułkę tartą. Uformować kotlety.
    Ostatnie jajko roztrzepać z odrobiną wody. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Obtoczyć kotlety w jajku i bułce tartej z parmezanem, smażyć na rozgrzanym oleju 4-5 min z każdej strony.
    Warzywa umyć, osuszyć, pomidora i cebulę pokroić w plastry.
    Bułki rozciąć i podgrzewać w piekarniku lub na patelni, aż staną się chrupiące. Spód bułki posmarować sosem tatarskim, ułożyć na niej liść sałaty, kotlet, pomidora, cebulę i listki rukoli, przykryć wierzchem bułki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować