Buraczane latte

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Buraczane latte

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - ok. 1 i 1/2 szklanki mleka,
    - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
    - 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu/syropu klonowego (do smaku),
    - 1/4 szklanki soku z buraka (do smaku),
    - ew. przyprawiamy cynamonem, małą szczyptą imbiru i kardamonu lub gotową mieszanką kawową np. Kamis do kawy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Buraczane latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy z kawą, cynamonem, imbirem i cukrem. Mieszamy, aby kawa rozpuściła się. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z buraka (nie gotujemy mleka z sokiem, gdyż straci swój piękny kolor). Kawę przelewamy do wysokiej szklanki. Na koniec możemy spienić jeszcze odrobinę mleka i wyłożyć na górę naszej kawy, posypując liofilizowanymi malinami lub łyżeczką skruszonych buraków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować