Bułki z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 25 min

składniki na 12 sztuk :

  • 25 min

Składniki:

  • 24 dkg mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, sól, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 110 ml maślanki, 8 dkg dżemu brzoskwiniowego, brzoskwinia, trochę gorzkiej czekolady

Bułki z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Dodaję olej, masło i maślankę. Wyrabiam ciasto. Formuję 12 bułek.
  • 2. Bułki kładę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wsuwam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut.
  • 3. Ostudzone bułeczki kroję na pół. Ich dolne i górne połówki smaruję dżemem, a w środek i kładę po plastrze obranej ze skórki brzoskwini. Posypuję je z wierzchu startą na tarce gorzką czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy