1.1)Białka ubic na sztywno z cukrem, dodać żółtka i miksować 3 min.Dodać wodę,kakao,mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie drewnianą łyżką.Ciasto wlać do blaszki 25x40 cm.Pieczemy 35 min w 180 stopniach.
2)W szklance mleka rozpuścić budyń,mąkę i cukier.Wlać do gotującej się reszty mleka i zrobic budyń.margarynę utrzeć dodająć ostudzony budyń. miksować aż do uzyskania gładkiej masy..
3)Ciasto przekroić wzdłuż.spirytus wymieszać z wodą. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.1 płat ciasta nasączyć spirytusem,posmarować połową masy i przykryć drugim nasączonym płatem.Posmarować pozostałą masą i ulożyć biszkopty.Zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na 5 godz.
Komentarze