Białoczekoladowe brownie "krówka ciągutka"

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Na smuteczki - ciągliwe króweczki :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka krupczatka: 150 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 0.2 łyżeczki
    - cukier: 250 gramów
    - cukier wanilinowy: 1 opakowanie
    - biała czekolada: 150 gramów
    - duże jajka: 2 sztuki
    - skórka pomarańczowa: 50 gramów

Białoczekoladowe brownie "krówka ciągutka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mąkę z solą i proszkiem.
  • 2. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie odstawić do przestudzenia.
  • 3. Po kilku minutach wmiksować cukier, cukier wanilinowy i ewentualnie skórkę. Na końcu dodać jajka i mąkę.
  • 4. Przelać do sporej prostokątnej formy wyłożonej pergaminem, piec 30 - 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzić przez około godzinę, po czym pokroić na kwadraty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy