Barszcz ukraiński

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Moja własna koncepcja

  • 4 godz.

Składniki:

  • 300g fasolki Piękny Jaś
    1 mała kapusta
    2 marchewki
    3 buraczki
    1 ziemniak
    1 cebulka
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka masła
    1l bulionu warzywnego
    4 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    sól, pieprz do smaku

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę moczę w wodzie dzień wcześniej. Następnego dnia gotuję ją około 2 - 2,5 h.
  • 2. Do gotującej się i miękkiej fasolki wlewam bulion warzywny. Następnie dodają pokrojoną kapustę i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotuję, aż warzywa będą miękkie.
  • 3. W tym czasie przesmażam na patelce cebulkę, następnie dodaję i również przesmażam starte marchewki i buraczki. Dodaję koncentrat pomidorowy oraz ziele i liście.
  • 4. Zawartość patelni przesypuję do reszty składników. Wszystko gotuję, doprawiam solą i pieprzem. Na koniec dodaję łyżkę masła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy