Bananowo - kokosowe brownie z blanszowanymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Brownie robiłam dopiero kilka razy, ale za każdym razem wychodzi mi inne, wyjątkowo smakujące ciasto a to z bananami i migdałami jest doskonałym deserem dla wielbicieli i czekolady i bananów:)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na blachę o wymiarach 24x40:
    200 g gorzkiej czekolady
    250 g margaryny Palmy z Murzynkiem
    4 jajka
    ½ szklanki cukru trzcinowego
    ½ szklanki cukru zwykłego
    2 banany
    ¾ szklanki wiórków kokosowych
    1/3 szklanki migdałów blanszowanych
    1 szklanka mąki tortowej
    szczypta soli

Bananowo - kokosowe brownie z blanszowanymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki, razem z margaryną wrzucamy do małego rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy ( nie gotujemy).
  • 2. Migdały łamiemy na mniejsze kawałki, banany rozgniatamy widelcem.
  • 3. Jajka ubijamy z cukrami, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i ubijamy chwilę mikserem na małych obrotach.
  • 4. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie chwilkę miksujemy na małych obrotach.
  • 5. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
  • 6. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy