Placki bananowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki, czyli mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia cukier i sól.
Banany obrać, rozgnieść widelcem na papkę, skropić sokiem z cytryny.
Bananową papkę wymieszać z jajkiem, mlekiem i olejem, następnie masę wymieszać z wcześniej przygotowanymi suchymi składnikami. Gotowe ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste dodać odrobinę mleka, jeśli za rzadkie - mąki lub kokosa.
2.Ciasto kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię wysmarowaną niewielką ilością oleju ( jeśli masz dobrą, teflonową patelnię, spróbuj usmażyć je bez tłuszczu). Smażyć z obu stron na złoto. Usmażone placki ułożyć na papierowym ręczniku, w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze