Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smaczna i szybka

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 7 jaj
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    1,5 szklanki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 opakowanie cukru waniliowego
    skórka otarta z 2 cytryn
    sok z jednej cytryny

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy jajka z cukrem na gładka masę . Następnie dodajemy do niej cukier waniliowy , przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia . Następnie wlewamy olej . Na koniec dodajemy skórkę i sok .
  • 2. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach . Dekorujemy wedle własnego uznania

Porady

1 Zamiast cytryny można dodać skórkę i sok pomarańczowy , ciasto wyjdzie również bardzo smaczne . Trzeba tylko uważać aby w tym wypadku nie dodać za dużo soku bo wtedy ciasto będzie zbyt rzadkie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy