Babeczki bananowe

0 (0 ocen)

Miniaturowe słodkości :)

Składniki:


  • 4 jajka
    130 g mąki pszennej
    120 g mąki kartoflanej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g cukru pudru
    200 g margaryny
    łyżka ekstraktu bananowego
    duży banan

    jogurt ananasowy

Babeczki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem.

    Dodajemy ekstrakt i margarynę.

    Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.

    Delikatnie ale dokładnie mieszamy.

    Dodajemy pokrojonego w kosteczkę banana.

    Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.
  • Babeczki bananowe 2. Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

    Gotowe babeczki podałam z jogurtem ananasowym.

    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Babeczki bananowe