6 szkl. bulionu (może być z kostek), po 50 dkg ziemniakow i porów, 20
dkg wędzonej szynki w kawałku, 4 kromki chleba tostowego, 0,5 szkl.
kremówki, pęczek natki pietruszki, pieprz sól.
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa ziemniaczano-porowa
1.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pory pokroić w krążki, włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Następnie połowę zupy zmiksować na krem i wymieszać ze śmietaną, a potem z pozostałą zupą. Doprawić do smaku i gotować jeszcze chwilkę. Na patelni podsmażyć na małej ilości tłuszczu pokrojoną w kostkę szynkę i chleb tostowy. Zupę zdjąć z ognia, posypać posiekaną pietruszką. Wlać na talerze i nałożyć po łyżce grzanek i szynki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze