Zupa z pora

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowa, dietetyczna zupa.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 4-5 porcji:

    cebula
    2 główki czosnku
    duży por
    większy kawałek selera
    3-4 ziemniaki
    1 litr wywaru na udku z kurczaka bez skóry
    pół łyżeczki tymianku
    2 listki laurowe
    natka pietruszki
    2 łyżki jogurtu naturalnego

Zupa z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić cebulę, czosnek, pora i selera na cienkie plastry, ziemniaki w kostkę. Warzywa (oprócz ziemniaków) podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek i wodzie (w garnku), dusić 10-15 minut. Następnie dodać wywar i ziemniaki. Zagotować. Doprawić. Dusić ok. 15 minut. Potem wyjąć liście laurowe i po ostygnięciu zupy zmiksować zupę blenderem. Podgrzać, doprawić do smaku, dodać jogurt.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy