Zupa z młodych warzywek. Pychota!

0 (0 ocen)

  • 30 min

Warzywka dostałam prosto z ogródka mojej teściowej:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 ćwiartka z kurczaka
    pól kilograma młodych ziemniaczków
    1 kalafior
    1-2 kalarepy
    główka młodej kapusty
    koperek(świeży lub suszony)
    bazylia
    sól, pieprz
    kostka rosołowa

Zupa z młodych warzywek. pychota! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dwóch litrach wody ugotuj ćwiartkę z kurczaka z kostką rosołową. W tym czasie pokrój w kostkę kalarepkę, ziemniaki. Kalafior podziel na mniejsze różyczki, a kapustę poszatkuj.
  • 2. Gdy bulion z kurczakiem zacznie się gotować, dodawać po kolei wszystkie składniki, ziemniaki, kalarepę, kalafior oraz kapustę. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie.
  • 3. Pod koniec gotowania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać suszoną bazylię oraz koperek.

Komentarze

Podobne przepisy