Zupa z botwinki

0 (0 ocen)

Pyszna sezonowa zupa.

Składniki:

  • Pęczek botwinki
    1 marchewka
    2 ziemniaki
    Kilka różyczek kalafiora
    3 liście kapusty pekińskiej
    1200l zimnej wody
    ½ pęczka świeżego koperku
    Sól, pieprz, maggi, jarzynka do smaku

Zupa z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Ziemniaki i marchew obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Botwinkę przepłukać pod zimną, bieżącą wodą, drobno pokroić, buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do potartych warzyw. Dodać różyczki kalafiora i płaską łyżeczkę soli i gotować do miękkości warzyw.
  • 2. Koperek drobno posiekać, dodać do zupy, doprawić do smaku.

Porady

zupa, letnia zupa, warzywa, botwinka, zupa z botwinki,

Komentarze

Podobne przepisy