Zupa warzywna

  • wyświetlono: 459 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna w środku sezonu warzywnego :)

DSC_8347
  • 60min

Składniki

ok 2 l bulionu z kostki
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
3-4 pomidory
1/4 główki białej kapusty
7 średnich ziemniaków
1 mały kalafior
1 brokuł
ok 30 dkg podrobów drobiowych
(serca, żołądki, wątróbka)
sól, pieprz
zielona pietruszka
ok 1/2 szklanki mleka

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa warzywna

  • 1. Podroby gotować do miękkości w osolonej wodzie.
  • 2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.
  • 3. Pomidory pokroić i gotować 10 minut.
  • 4. Na gotujący bulion wrzucić marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki. Co 10 minut do gotującej się zupy dodawać kolejno kapustę, kalafiora i brokuła. Na koniec przetrzeć do zupy rozgotowane pomidory. Dodać podroby, wlać mleko i doprawić do smaku. Smacznego :)

Porady

Zupę można ugotować na wywarze mięsnym i zaprawić śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakalafiorbrokułkapusta białazupa warzywnapodroby drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xrj2e5

Dodane przez: paulette17

Lekka zupa warzywna

Zupa małokaloryczna ale pożywna...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Zupa mix warzywny

Zdrowa i pożywna zupa, doskonała...

Zupa warzywna kolorowa, smaczna, zdrowa

Dodane przez: monikismakołyki

Zupa warzywna

Warzywa, jak wiemy mają kształty...

Zupa warzywna z botwinką

Dodane przez: Martyna1991

Zupa warzywna z botwinką

Letnia zupa z mnóstwem świeżych...

Warzywna zupa gulaszowa

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywna zupa gulaszowa

Bardzo gęsta i treściwa, choć jedynie...

zupa

Dodane przez: Kasja1986

Jesienna zupa warzywna

Z miłości do warzyw. Pyszna, lekka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE