Zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealna w środku sezonu warzywnego :)

  • 60 min

Składniki:

  • ok 2 l bulionu z kostki
    2 marchewki
    kawałek selera
    1 pietruszka
    3-4 pomidory
    1/4 główki białej kapusty
    7 średnich ziemniaków
    1 mały kalafior
    1 brokuł
    ok 30 dkg podrobów drobiowych
    (serca, żołądki, wątróbka)
    sól, pieprz
    zielona pietruszka
    ok 1/2 szklanki mleka

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podroby gotować do miękkości w osolonej wodzie.
  • 2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.
  • 3. Pomidory pokroić i gotować 10 minut.
  • 4. Na gotujący bulion wrzucić marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki. Co 10 minut do gotującej się zupy dodawać kolejno kapustę, kalafiora i brokuła. Na koniec przetrzeć do zupy rozgotowane pomidory. Dodać podroby, wlać mleko i doprawić do smaku. Smacznego :)

Porady

Zupę można ugotować na wywarze mięsnym i zaprawić śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy