Zupa warzywna

  • wyświetlono: 439 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybka i ekonomiczna zupa, witaminowe szaleństwo! Przepis nadesłała Katarzyna Markiewka

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- wędzona kość: 1 sztuka
- cebula opalona na patelni: 1 sztuka
- pietruszka (lub dowolna ilość): 3 sztuki
- ziele angielskie (lub dowolna ilość): 5 sztuk
- liść laurowy (lub dowolna ilość): 5 sztuk
- brukselka: 4 sztuki
- kalafior (najlepiej mały): 0.5 sztuki
- marchewka (lub dowolna ilość): 3 sztuki
- ziemniaki: 2 sztuki
- czerwona cebula: 1 sztuka
- kalarepa (mała): 1 sztuka
- przyprawa uniwersalna (ilość dowolna, wedle uznania): 1 sztuka
- por: 0.5 sztuki
- mąka: 1 łyżka
- śmietana 18%: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa warzywna

  • 1. Do garnka z zimną wodą wkładamy kość, cebulę, marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy.
  • 2. Dodajemy pokrojone w kostkę pozostałe warzywa. Gotujemy, a gdy zmiękną, zupę przyprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem i solą.
  • 3. Zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką i 2 łyżkami wywaru. Mieszamy i zagotowujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brukselkaporkalafiormarchewkazupakalarepapietruszkakuchnia polskawitaminyzupy warzywne

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Zupa mix warzywny

Zdrowa i pożywna zupa, doskonała...

Zupa warzywna kolorowa, smaczna, zdrowa

Dodane przez: monikismakołyki

Zupa warzywna

Warzywa, jak wiemy mają kształty...

Zupa warzywna z botwinką

Dodane przez: Martyna1991

Zupa warzywna z botwinką

Letnia zupa z mnóstwem świeżych...

Warzywna zupa gulaszowa

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywna zupa gulaszowa

Bardzo gęsta i treściwa, choć jedynie...

zupa

Dodane przez: Kasja1986

Jesienna zupa warzywna

Z miłości do warzyw. Pyszna, lekka...

image-1at80fa

Dodane przez: elapolo

Warzywna zupa na odporność

Ta zupa to samo zdrowie, polecam.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE