Zupa szparagowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi ok 6-8 szt
    mrożony groszek
    1-2 ziemniaki
    koperek
    jajka
    rosół lub wywar warzywny

Zupa szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa szparagowa 1. Szparagi myjemy i odcinamy zgrubiałe końcówki. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i szatkujemy. Szparagi kroimy na mniejsze części. Do gotującego się rosołu lub wywaru wrzucamy szparagi, groszek i ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dorzucamy koperek i wyłączamy grzanie. Zupkę podajemy z pokrojonym jajkiem i kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy