Zupa szparagowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W sezonie szparagowym jest częstym gościem na moim stole.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka kurczaka do nagotowania
    1 kg szparagów
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    pół cebuli
    pęczek natki pietruszki
    3 liście pora
    2 liście selera
    6 młodych średnich ziemniaków
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka obgotować,dodać cebulę i 2 łyżeczki soli,gotować do miękkości.Przecedzić,skrzydełka obrać z mięsa.
    2.Do osobnego garnka wsypać obrane i pokrojone na kawałki szparagi,obraną marchewkę,pietruszkę,ziemniaki w kostkę.Zieloną pietruszkę,por,seler,posiekać na drobno,wszystko dorzucić do garnka,zalać powstałym wywarem,ewentualnie dolać wody,przyprawić solą i gotować do miękkości.Nalewać do talerzy,posypać pietruszką i kawałkami mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować