Zupa ogórkowa poniedziałkowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Po pierwsze, stawiająca na nogi, po drugie błyskawiczna czyli sama się robi i po trzecie zwyczajnie pyszna !!!!

  • 50 min

Składniki:

  • pasek, ok. 700 g żeberek wieprzowych + olej do ich przysmażenia
    + przyprawy do nich: sól, pieprz mielony, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra
    600 g ogórków kiszonych + szklanka naturalnego kwasu spod nich
    włoszczyzna: 3 mniejsze marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera, por cały - biała część
    3 mniejsze ziemniaki + 150 g kaszy jaglanej
    łyżka posiekanej natki pietruszki

Zupa ogórkowa poniedziałkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0u8i6y3 1. Umyte żeberka podzielić na małe części, przyprawić i przesmażyć na oleju.
    Włożyć do garnka, zalać wodą i pogotować 20 minut, po tym czasie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, w plastry marchew i pora, w całości pietruszkę i selera.
    Kaszę jaglaną przepłukać na sitku wrzątkiem, dodać do zupy, po następnych 20 minutach dodać pokrojone w plastry ogórki, wlać kwas ogórkowy.
    Jeszcze 10 minut i zupa gotowa, na talerzach posypać natką pietruszki.

    Smacznego :)))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy