Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najczęściej gotowana zupa w naszym domu :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 l bulionu warzywnego,
    5 ziemniaków,
    2 marchewki,
    pietruszka,
    kawałek selera,
    por,
    słoik przecieru ogórkowego ( u mnie ogórki kiszone pokrojone w paski),
    sól,
    pieprz,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    majeranek,
    przyprawa magii,
    2 łyżki mąki

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion warzywny zagotować razem z przyprawami (oprócz majeranku). Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru( ziemniaki o jakieś 10 minut później niż pozostałe warzywa ) i gotować do miękkości. Następnie dodać ogórki, majeranek i jeszcze chwilę gotować. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać w jednej szklance wody i dodać do zupy aby ją zagęścić. Gdy zupa się zagotuje zdjąć ją z ognia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy