Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Całość przekładamy do garnka dodajemy wrzącą wodę tak , żeby wszystkie składniki zostały przykryte.
2.Gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone, podsmażamy i wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i jeszcze przez chwilkę gotujemy.
3.Całość przekładamy do garnka dodajemy wrzącą wodę tak , żeby wszystkie składniki zostały przykryte.
4.Do gotującej zupy dodajemy kostki rosołowe oraz przyprawy: vegetę, pieprz, paprykę mieloną słodką, paprykę mieloną ostrą i chilli.
5.Na koniec dodajemy pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy(według uznania oraz czerwoną fasolę i kukurydzę konserwową(uprzednio wcześniej odcedzoną).
6.Całość posypać ziołami prowansalskimi i gotowe. Smacznego:)
Porady
Jeśli często masz problem z pomysłem na danie na wyjazd dla męża do pracy, ta zupa będzie idealna na tę okazję, zwłaszcza, że jest bardzo pożywna .
Komentarze