REKLAMA

Zupa krem z selera z chipsami z buraka.

wyświetlono: 563 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Zupkę nalać do talerzy i dorzucić kilka chipsów buraczanych.

opublikowany: 20.02.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 60dag selera korzeniowego
    2 cebulki
    100g serek śmietankowy-serdelek
    1l bulionu
    1 burak
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 szczypty soli morskiej
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Obrany seler pokroić na półplastry, cebulę w piórka. Zalać bulionem i gotować do miękkości ,20-30 min.
    Zmiksować, dodać serek śmietankowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    W trakcie gotowania zupy przygotować chipsy.
    Obranego buraka pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki i usmażyć na chrupko w mocno rozgrzanej oliwie. Można to zrobić na patelni lub frytkownicy. Wyjąć, osuszyć i posypać kryształkami soli morskiej.
    Zupkę nalać do talerzy i dorzucić kilka chipsów buraczanych.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: viki2903 viki2903

ZUPA KREM Z SELERA z CHIPSAMI Z BOCZKU

pyszna zupa krem z dodatkiem chrupiącego boczku

kategoria: Zupy zupa krem opublikowany: 13.02.2015 | wyświetlono: 1052 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: joanna1974 IMG_9922

zupa krem z buraka

Przepis na sycącą zupę krem z buraka , idealną na niedzielny obiad. Smaczna ... Gęsta zupa.POLECAM !!

kategoria: Zupy zupa krem Przystawki opublikowany: 10.10.2015 | wyświetlono: 804 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: capri capri

zupa krem z selera naciowego z curry

Bardzo aromatyczna i sycąca zupka, nie wymagająca specjalnych starań, a jaka pyszna :)

kategoria: Zupy Curry Desery opublikowany: 05.11.2013 | wyświetlono: 92525 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: aga3103 aga3103

Zupa krem z selera naciowego

Pyszna i zdrowa zupa z selerem naciowym, który dodaje smaku i aromatu.

kategoria: Zupy opublikowany: 18.08.2017 | wyświetlono: 3505 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE