Zupa krem z kiszonych ogórków

  • wyświetlono: 268 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ten smak, mmmm... ten zapach unosił się w powietrzu

DSC_1166
  • 60min

Składniki

500 g żeberek
500 g ogórków kiszonych
1/2 szklanki kwasu z ogórków
1 duża marchew
1 pietruszka
1 mały seler
koperek
szczypiorek
śmietana 18%
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa krem z kiszonych ogórków

  • Zupa krem z kiszonych ogórków1. Żeberka myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól (1/2 łyżeczki) i gotujemy 30 min. Następnie mięso wyjmujemy, przecedzamy wywar, dodajemy starte jarzyny, gotujemy 10 min.
    Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do zupy i gotujemy do ich miękkości. Następnie wlewamy kwas z ogórków, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę lekko studzimy i blendujemy (można na gładko lub tak jak u nas nie całkiem zmiksowana). Następnie wrzucamy posiekany koperek.
    Podajemy z kleksem śmietany, pokrojonym na plasterki mięsem i posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

image-1fq5cym

Dodane przez: joanna1974

Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem

Zupa pieczarkowa jest dla mnie...

Chłodnik z kiszonych ogórków.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Chłodnik z kiszonych ogórków

Chłodnik z kiszonych ogórków.

Zupa z ogórków małosolnych

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa z ogórków małosolnych

Z moich pierwszych w tym roku ogórków...

Zupa krem z kabaczka

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa krem z kabaczka

Niedawno zebraliśmy z działki nasze...

ZUPA KREM Z CIECIERZYCY

Dodane przez: duszek

ZUPA KREM Z CIECIERZYCY

Jasno pomarańczowe ziarenka przypominające...

Chłodnik z kiszonych ogórków

Dodane przez: RedakcjaPP

Chłodnik z kiszonych ogórków

Jestem emerytką. Ponieważ mam trudności...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE