Zupa krem z kiszonych ogórków

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten smak, mmmm... ten zapach unosił się w powietrzu

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g żeberek
    500 g ogórków kiszonych
    1/2 szklanki kwasu z ogórków
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    koperek
    szczypiorek
    śmietana 18%
    sól, pieprz

Zupa krem z kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z kiszonych ogórków 1. Żeberka myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól (1/2 łyżeczki) i gotujemy 30 min. Następnie mięso wyjmujemy, przecedzamy wywar, dodajemy starte jarzyny, gotujemy 10 min.
    Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do zupy i gotujemy do ich miękkości. Następnie wlewamy kwas z ogórków, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę lekko studzimy i blendujemy (można na gładko lub tak jak u nas nie całkiem zmiksowana). Następnie wrzucamy posiekany koperek.
    Podajemy z kleksem śmietany, pokrojonym na plasterki mięsem i posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy